Baka med barn - bästa sättet att umås
Barn

Baka med barn – det bästa sättet att umgås i köket

Jag har alltid älskat att baka. Faktiskt så gillar jag det mycket mer än att laga mat. Det är liksom något härligt i att metodiskt följa ett recept och sedan få äta det goda man har bakat. Att baka med barn är lite kladdigare men det är så mysigt och roligt. Jag har märkt att den absolut bästa stunden för Estelle under bakningen är när hon äntligen får äta den överblivna smeten! Jag minns att det också var det jag gillade bäst som barn. 

När det är dags att baka med barn så är det såklart bra att tänka på att välja ett enkelt recept som inte tar för mycket tid (så att de inte hinner tröttna innan det är klart).

Om du inte kan baka med barn än för att de är för små eller är du gravid så kika in här på lite info om amning!

Tips på saker att baka med barn

Det finns några klassiska recept som verkligen är toppen. Det första är chokladbollar. Jag tror faktiskt att det är svårt att hitta en bättre sak att göra tillsammans i köket än det här. Du kan i princip låta ditt barn göra allt här och bara se över processen. Dessutom älskar ju de flesta barn att få blanda ihop allt och göra de små bollarna. Jag har gjort chokladbollar ett antal gånger med Estelle och hon tycker det är lika roligt varje gång! 

Ett annat tips jag kan ge dig på bra saker att baka med barn är helt vanliga vanilj eller chokladmuffins. Det kommer garanterat gå hem, och den här smeten är också underbart god att få slicka av från slickepotten. 

Andra goda saker

En annan sak som är helst perfekt att baka med barn är glasssandwich. Hät hittar du ett enkelt recept på det: https://www.ica.se/recept/olofs-glassandwich-335819/. Jag kan varmt rekommendera att du testar att göra det med ditt barn. Glass och kaka i ett, det är ju den perfekt blandningen.

Det behövs bara ett fåtal ingredienser och du kan variera det med olika smaker på glassen. Även själva kakan kan göras med t ex vanilj eller choklad. För att göra det ännu roligare kan du ha i ett par droppar karamellfärg i smeten om du gör den med vanilj, det kommer ditt barn säkerligen uppskatta. Ju mer färger desto bättre! 

Baka med barn är roligt. Det är det bästa sättat att umgås i köket. Plocka fram alla ingredienser och göm farliga redskap.

Små tips för att göra det smidigare att baka med barn

Ett par saker kan vara bra att tänka på när du ska baka med barn. Jag gillar själv att organisera all och plocka fram alla ingredienser som behövs tillsammans med alla mått och skålar. Det blir så mycket enklare att ha allt framme. 

Om ditt barn är väldigt litet kan det också vara en bra ide att mäta upp allt i förväg och sedan bara låta din lilla skatt blanda ihop ingredienserna i rätt ordning. Det var så som jag började att göra med Estelle. 

Glöm bara inte bort att gömma undan de farliga sakerna i köket innan du och ditt barn sätter igång att baka. Det är väl egentligen en självklar sak men det är alltid bra att få en påminnelse, vi är ju trots allt bara människor allihop. 

Jag hoppas det här inspirerar dig till att ha en mysig stund i köket!