Barn

Livly – barnkläder med en fin historia

Livly är ett svenskt märke som tillverkar underbara barnkläder. Men mer än det så är det en historia om att uppfylla sina drömmar.Jag upptäckte dem när jag var gravid och har älskat alla kläder jag har köpt därifrån. Otrolig kvalitet och underbara mönster.  

Jag har sedan jag upptäckte dem köpt mycket av Estelles kläder därifrån och kommer att fortsätta göra det. De har barnkläder upp till storlek 128 vilket jag tycker är perfekt. Sen är det ju så himla kul att köpa kläder till de små också. Att shoppa från Livly är verkligen en fröjd!

Kvalitet utöver det vanliga 

Livly erbjuder inte bara vackert designade barnkläder – kvaliteten är också helt otrolig. Plaggen håller i en evighet även fast du tvättar dem ofta (alla som har barn vet ju att man får tvätta kläderna stup i kvarten). Så det är ju verkligen ett bra betyg. 

Dessutom är alla kläder de tillverkar i 100% Pimabomull från Peru som är så mjukt, det är underbart att ha mot huden. Jag har inte hittat så mjuka barnkläder från andra märken. Estelle har älskat att ha på sig kläderna från Livly och även fast de har fått lite fläckar när vi har bakat tillsammans så har de fortsatt att hålla bra kvalitet.  

Eftersom kvaliteten på kläderna från Livly är så bra så har jag sparat alla plagg som Estelle har vuxit ur (förhoppningsvis till ett framtida syskon). Det är också perfekt att kunna skänka bort till vänner som är i behov av bebiskläder. Eftersom de fortfarande ser nästan nya ut så kommer det definitivt att uppskattas!  

Livly - barnkläder med en fin historia. Kläder i den mjukaste Pimabomullen från Peru. Vackra mönster med en underbar kvalitet.

Vackra mönster hos Livly

Nischen som Livly skapade med sina kläder var inte bara tack vare kvaliteten, det var också tack vare de underbara mönster och tryck som användes. Det är också det som de idag är kända för och som göra att det är lätt att känna igen deras kläder. 

De skapar vackra drömmiga mönster som jag tycker passar ihop helt perfekt med den mjuka bomullen de använder. 

Jag gillar också att livlys mönster och tryck är lite mer “lugna” än många andra barnkläder. De är liksom inte för mycket och för plottriga utan inger en harmonisk känsla. Jag som själv gillar lite mer minimalistisk design har alltid haft lite svårt för just alla dessa galna mönster som ofta finns på barnkläder. Det är nog en av anledningarna till att jag älskar Livly så mycket!

Livlys historia

Lisa Carrol grundade Livly i Stockholm. Som nybliven mamma tyckte Lisa att det saknades mjuka barnkläder på marknaden. Hon hade en vision om att skapa barnkläder i det mjukaste bomullen du kan hitta med fina mönster och tryck. 

Märket grundades 2011 och jag älskar namnet Livly nästan lika mycket som själva kläderna. Det är Lisas tvillingdöttrar Liv och Lilly som har fått ge namnet åt företaget

Anledning till att Lisa ville skapa mjuka kläder var för att hennes döttrar hade mycket delikat hud. Det är väldigt vanligt och något som de flesta nyfödda och små barnen har. Jag älskar att hon tog saken i egna händer och skapade de kläderna som hon ansåg saknades på marknaden. Det är en så fin tanke bakom det hela!