Packlista livsviktigt inför en resa med barn
Barn,  Resor

Packlista – livsviktigt inför en resa med barn

Att resa med barn kräver lite mer planering än att bara packa ihop ett lätt handbagage och se till att passet och plånboken är med. För mig som är resvan så är det egentligen inga problem att packa för den lilla men jag har som vana att göra en packlista bara för att vara säker på att inget glöms.

Skulle det vara något som inte följer med av ett misstag så är ju det egentligen inte heller hela världen. Det går i de flesta fall att köpa allt du behöver på ditt resmål. Men jag tycker det är skönare om jag inte behöver börja med att springa till en affär direkt när jag kommer fram. 

Packlista för alla nödvändigheter

När vi var i Sandwich i England för några år sedan hade jag stor nytta av min packlista, det var nämligen första resan med Estelle. 

Jag skulle till att börja med faktiskt vilja säga att det bästa är att göra en packlista för varje del. Alltså en för handbagage, en för resväskan, en för barnets ryggsäck (om de är tillräckligt stora). 

Packlista för ditt handbagage

Viktigt att tänka på att alltid ha med snacks till resan. Ta bara med sånt som du vet att ditt barn gillar. Det är onödigt att försöka göra det till en hälsotävling och tvinga på barnet något de inte gillar när allt redan är annorlunda än vanligt. Men om ditt barn älskar frukt så satsa på det! 

Blöjor och våtservetter är två andra saker som du absolut inte ska missa att packa ner i ditt handbagage. Utan blöjor blir det riktigt jobbigt. Och våtservetter är toppen för att torka av alla ytor och dig och ditt barns händer. 

En annan sak som alltis står på min packlista är klädombyte. Till både dig och ditt barn, man kan aldrig veta vad som händer. Ibland blir bagaget försenat eller så händer en olycka under resan. 

Packlista - livsviktigt inför en resan med barn. Det kräver lite mer planering att resa med barn. En packlista hjälper dig att hålla koll så att inget glöms.

I ditt barns ryggsäck

Det du absolut inte ska glömma att skriva upp på din packlista är ditt barns favoritgosedjur. Det kan blir lite av en katastrof om det inte packas ner så om det är något du inte ska glömma är det gosedjuret! Sen kan det vara bra att lägga ner en tunn filt också, om det skulle vara lite kyligt. 

Något som också brukar vara populärt är att låta ditt barn få välja ut ett par coola solglasögon att ta med sig! Superviktigt för ögonen och roligt på samma gång för ditt barn. 

Packlista för din stora resväska

Nu kommer vi till den stora resväskan och vad du bör tänka på att skriva upp på packlistan till den. 

Först och främst är det viktigt att tänka på att lägga ner barnmat som du inte tror att du kan hitta utomlands (om ditt barn är så pass litet att detta behövs). Packa hellre med lite för mycket än för lite så att du inte står utan. 

Lägg även ner de andra sakerna som du behöver till din lilla skatts måltid. Här tänker jag på haklappar och nappflaskor bland annat. Det är heller aldrig fel att ta med en extra uppsättning av allt. 

Jag har alltid filosofin att det är bättre att vara extra förberedd än att stå där i panik och inte veta vad du ska ta dig till! 

Till sist så tycker jag också att ett sjukvårdskitt är värt att ha med på packlistan. Det kan komma väl till pass i många situationer. Du kan hjälpa din egen familj snabbt om olyckan är framme men kan även hjälpa andra runt omkring dig. 

Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att komma ihåg allt inför resan!