Smoothies
Barn,  Mat

Smoothies – Så får ditt barn i sig mer frukt och grönt

Har du svårt att få ditt barn att få i sig tillräckligt med frukt- och grönsaker? Det absolut bästa rådet jag kan ge en mamma i nöd är; Smoothies! Jag kommer härunder att välja ut de absolut bästa och godaste recepten enligt Estelle själv. Då jag gör Estelles smoothies så passar jag självklart också på att ta en själv. De är perfekta som mellanmål, eller som en del av frukosten på morgonen innan förskola och jobb.

Smoothie med frukt- och grönt

Grön smoothie

Gröna smoothies är väldigt goda och nyttiga. Med gröna smoothies ser du till att ditt barn får is sig både spenat, ärtor, grönkål och frukt.

2 Portioner

4 dl kokosvatten
2 nävar färsk spenat
1 banan
1 apelsin
1,5 dl fryst mango
1 dl frysta ärtor
1/2 pressad citron
Lite grönkål
Is

Gör såhär:
Låt mangon och ärtorna tina i rumstemperatur några minuter innan så att de blir lättare att mixa. Häll därefter alla ingredienser i en mixer och kör till en slät och jämn smoothie. Servera direkt.

Smoothies med banan och kokos

Otroligt god och fräsch smoothie med blandningen mellan mangon, inkabären och den färskpressade apelsinjuicen.

1 Portion

2 dl kokosvatten
2 dl fryst tinad mango
½ banan
½ avokado
1 dl färskpressad apelsinjuice
4 inkabär
Is
Kokosflagor

Gör såhär:
Låt mangon tina i rumstemperatur en stund innan. Blanda allt i en mixer och mixa därefter till en slät och tjock smoothie – tillsätt lite extra kokosvatten om du vill ha den tunnare. Toppa med kokosflagor och inkabär.

Kolla även gärna in mitt recept på min supergoda pumpasoppa. Innan jag tillsätter kryddorna lägger jag en del åt sidan så att Estelle också ska få sin middag. Hon är jätteförtjust i den!

Smoothies är både nyttiga, tidssparande och super goda.

Vitaminsmoothie med morotsjuice

En smoothie rik på vitaminer som passar perfekt som en del av frukosten innan en lång dag på förskolan.

2 Portioner

250 g jordgubbar
1 banan
3 dl morotsjuice
3 dl yoghurt med honungssmak

Gör såhär:

Tina upp jordgubbarna innan du blandar allt tillsammans i mixern. Därefter är det bara att servera. Idyllisk på en varm sommardag innan ett gympass. Jättesnabbt och enkelt!

Smoothies med vita bönor och hallon

En smoothie med vita bönor. Smaken av bönorna döljer du med den söta blandningen av hallonen och vaniljyoghurt. Men var försiktig eftersom den är otroligt beroendeframkallande!

2 Portioner

390 g vita bönor
1 banan
3 dl frysta hallon
2 dl vaniljyoghurt
3 dl mjölk

Gör såhär:

Häll bönorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Därefter skalar du bananen och låter hallonen tina lite. Mixa sedan alla ingredienser tills det blir en slät konsistens och efter det är det bara till att servera.

Havresmoothie med blåbär

Gör en underbar smoothie med bl a havregryn och blåbär för en energikick och för att hålla dig mätt länge. Oerhört smakrik men även nyttig.

2 Portioner

1 dl havregryn
3 dl vaniljyoghurt
1 banan
2 dl blåbär
1 äpple

Gör såhär:

Skiva bananen och äpplet och lägg därefter i mixern. Häll sedan ner resten av ingredienserna och mixa asamman allt till en slät dryck. Sedan är det bara till att hälla upp och njuta. Denna smoothie kommer att ge dig mycket energi t. ex. innan ett träningspass. Kika gärna på fler smoothie-tips här.