bareMinerals
Hudvård och smink

bareMinerals – det bästa sminket för din hud

Som den sminkfantast som jag är så har jag under mina år hunnit prova väldigt mycket olika produkter och märken. Det märke som jag alltid återkommer till är bareMinerals. De erbjuder smink fullt med mineraler som är bra för din hud och som inte täpper igen porer utan låter huden andas

Mineralsminkrevolutionen startade redan på 1970-talet och bareMinerals var en av de första på marknaden. Självklart har utvecklingen gått mycket framåt sedan dess inom området men redan då var deras smink fullt av bra ingredienser, precis som idag.  

bareMinerals passar alla hudtyper 

I och med att produkterna som bareMinerlas erbjuder är fullproppade med naturliga ingredienser och mineraler så passar de alla hudtyper. Från de mest känsliga till de med fet hy. 

Det är helt perfekt för dig som har torr hy eftersom produkterna inte torkar ut huden ännu mer. Många foundations smälter inte riktigt in i huden när den är torr utan gör att den ser ännu torrare ut. bareMinerals fungerar precis tvärtom! 

En annan produkt som du inte ska vara utan är serum, det är den perfekta basen innan bareMinerlas. 

Mina favoriter från bareMinerals

Jag älskar allt deras smink! Eller ja, allt det som jag hittills har provat i alla fall. Mina två favoriter är Original Foundation SPF15 och Prime Time Original Foundation Primer. Jag kan rekommendera att du använder dessa två produkter tillsammans, din hud kommer att se felfri- och strålande ut.  

Det jag gillar allra bäst med bareMinerals foundation är att det går att bygga upp precis den grad av täckning som du vill ha. Antingen bara ett lätt lager för att få en jämnare hudton eller full täckning för en utekväll när du vill se extra bra ut. 

När du börjar med att applicera primern så kommer dessutom sminket att sitta som berget. Jag har ibland upplevt att primers ger en känsla av att de täpper till porerna och lägger sig som en hinna på huden som känns obehaglig. Jag har absolut inte den känslan med bareMinerals primer. Den glider lätt på och gör att huden känns superlen och redo för foundation. 

bareMinerals - det bästa sminket för din hud. Ett märke som jag alltid återkommer. Många fördelar med mineralsmink. Solksydd och antioxidanter finns i bareMinerals

Vad finns det för andra fördelar med mineralsmink? 

Förutom att smink med mineraler inte täpper till porerna och inte torkar ut huden så finns det andra fördelar med att använda det. 

Först och främst är det bra att tänka på smink som en förlängning av din hudvårdsrutin och här blir det tydligt varför mineralsmink är bättre än andra typer av smink.

bareMinerals och även andra mineralsminkmärken producerar smink som är fullt av antioxidanter som hjälper huden att hålla sig frisk. Att de dessutom innehåller naturligt solskydd är en annan väldigt stor fördel. 

För att få ut det mesta av solskyddet i mineralsmink är det är en bra ide att använda både en foundation och ett fixerande puder. Det kommer att ge det bästa skyddet och håller dessutom ditt ansikte matt hela dagen. Två flugor i en smäll med andra ord. 

För de som har väldigt känslig hy så är mineralsmink definitivt det bästa sättet att skydda ansiktet mot solen. De innehåller inte en massa starka ingredienser som traditionella solkrämer ofta gör.  

Prova bareMinerlas

Jag vill verkligen slå ett slag för bareMinerals (och mineralsmink generellt)! Det finns bara fördelar. Jag är ganska säker på att du kommer att slänga ut ditt andra smink efter att du provat bareMinerals

Det är som sagt ett märke som jag återkommer till hela tiden. Även om jag ibland testar andra märken så har jag ännu inte hittat något som jag gillar bättre än bareMinerals!