Hudvård
Hudvård och smink

Hudvård efter årstid – varför det är viktigt att anpassa den

När du bor i Norden är det väldigt viktigt att du tänker lite extra på din hudvård, speciellt när sommar övergår till höst och vinter. Klimatet under höst och vinter är mycket torrare än under sommaren så det är väldigt viktigt att anpassa rutinen efter det. 

För min egen del var det inte förrän för ett par år sedan som jag faktiskt började tänka på det här. Men då insåg jag verkligen hur viktigt det är och att det finns enorma fördelar med att anpassa min hudvård

Obalans

Det är så lätt att din hud kommer i obalans i just övergången från en säsong till en annan. Stressa inte för mycket över det utan låt det få hända. Men se det också som ett tecken på att det är dags att byta ut produkterna du använder i din hudvård. Jag älskar att kroppen är så smart att den själv talar om när det är dags. 

Hudvård med återfuktning

Återfuktning är såklart superviktigt året om, men det är ännu viktigare på vintern då luften är mycket torrare. Jag själv brukar märka det eftersom det stramar lite mer i ansiktet efter att jag har tvättat det. Och mina ben! De blir så extremt torra på vintern. 

Ett serum med återfuktande egenskaper kan hjälpa din hud på traven så se till att inkludera den i din hudvård

Det är också värt att investera i en ny rengöring som är mild och återfuktande. En rengöring som är baserad på olja fungerar superbra på vintern och är bra att ha till din hudvård

Hudvård efter årstid är väldigt viktigt för din hud. Hösten och vintern är mycket torrare och huden behöver mer återfuktning. Det är nödvändigt för att ge huden det den behöver och för att skydda den mot ålderstecken.

Peela och använd mask

Ett tips som jag vill ge dig är att peela huden 1 -2 gång per vecka och att sedan lägga en fuktmask. Det gör verkligen under! Huden känns så len och återfuktad efter det. Det är något jag gör året om men jag märker hur mycket det hjälper under vinterhalvåret att ha det som en regelbunden del av min rutin och hudvård.   

Hudvård som motverkar ålderstecken 

Genom att ge huden den vård som den behöver kommer du att skjuta på ålderstecknen mer. Det är så tråkigt att behöva tänka på det här så pass tidigt men jag lovar att du kommer att vara glad att du gjorde det när du blir äldre. 

Hudvård är verkligen det viktigaste du kan ge ditt ansikte för att minska och förskjuta ålderstecknen så mycket som möjligt. Eftersom vi har det klimat vi har så är det extra viktigt att ge huden specifik vård. Varje säsong utsätts den för så mycket påverkan från vind, vatten och sol. 

Solskydd även på vintern 

Även fast det kan tyckas som en konstig sak då vinter känns så mörk så är det faktiskt jätteviktigt att du applicerar solskydd även under de mörkaste månaderna. 

Hudvård som innehåller solskydd gör under för huden. Det hjälper till att skydda den mot yttre påverkan från både sol och vind. Om du vistas mycket utomhus kan det vara bra att använda en dagkräm med spf. Det räcker för att skydda ansiktet under de mörkaste månaderna. 

Ge huden det den behöver den här säsongen. Tänk på de här tipsen så kommer du att ha en strålande hy hela hösten och vintern!