Serum
Hudvård och smink

Serum – den bästa produkten för ditt ansikte

Har du ställt dig frågan hur viktigt är egentligen ett serum? Det vet jag att jag gjorde många gånger innan jag tog tag i det och började läsa mer om det. Nu kan jag säg att det är en av de produkter som jag inte klarar mig utan i min hudvårdsrutin. Serum har så många fördelar som du inte vill att din hud ska vara utan. 

Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av specifik vård din hud behöver – ett serum bör finnas i ditt badrumsskåp! Det finns många olika varianter och utan tvekan något som passar just till din hud. 

Serum för alla hudtyper

Eftersom huden i ansiktet utsätts för så mycket olika element – sol, vatten och vind bland annat så behöver vi se till att ta hand om den extra väl. Det är också i ansiktet som ålderstecken visar sig först och vill du undvika det i största möjliga mån så är serum en produkt du inte ska glömma att använda, precis lika viktigt som ditt schampo eller balsam!

Oberoende av vilken typ av hud du har och om du använder produkter för ett specifikt område som rynkor eller akne-benägen hud så kommer du att se fördelar med ett serum

Vissa ger tydlig effekt redan från första användningen, men de flesta behöver du använda i ca fyra veckor innan du ser skillnad. Det räcker i många fall att du använder det på antingen morgonen eller kvällen. Men såklart kan du använda det vid båda tillfällena om du vill.

Använd inte bara serum

Många har en uppfattning om att ett serum kan användas istället för dag eller nattkräm men så är inte fallet. Det är en kompletterande produkt som du applicerar innan dag eller nattkrämen för den bästa effekten.

Även fast du använder ett serum med återfuktande egenskaper så låser det mer in fukten och förbered huden för fuktboosten som kommer från din dag eller nattkräm. 

Serum har en mycket lättare konsistens än en kräm. Just därför så ska du applicera det direkt efter att du har rengjort ansiktet. Då får du den bästa effekten eftersom det kan tränga ner djupare. 

Serum - den bästa produkten för ditt ansikte. Om du inte har serum som en del av din dagliga hudvårdsrutin bör du börja använda det. Många fördelar för alla hudtyper.

Min favorit bland serum 

Just i dessa lite mer mörka och dystra tiderna på hösten och vintern så gillar jag att ge min hud lite extra lyster. Ett serum med lystergivande effekt är det perfekta medlet för det och jag har hittat ett som jag fullkomligt älskar. 

Det är Truth Serum från Ole Henriksen. Du märker resultatet redan från första användningen med det här. Huden får så mycket lyster och ett riktigt fint glow! 

Det fungerar lite som en en daglig multivitamindos för huden samtidigt som det har många ingredienser som också förebygger ålderstecken.

Det är exakt de här egenskaperna jag just för tillfället vill. Jag har använt det kontinuerligt nu i säkert 5 veckor. Och jag tycker nog också att huden ser lite mer spänstig ut än tidigare. 

Daglig hudvårdsrutin

Om du inte tidigare har haft serum i din dagliga hudvårdsrutin så är det på tiden att du lägger till det! Du kommer inte att ångra dig, det finns ju enbart fördelar! 

Anpassa det efter ditt behov och se resultatet blomma upp. Är du lite osäker på vilket serum som passar din rutin så be om hjälp i affären, det var så jag hittade min favorit!