Halloumilasagne.
Mat

Halloumilasagne – den perfekta vardagsmaten

Jag älskar att laga mat, som ni säkert redan vet. Ofta på vardagarna blir det något som är vegetariskt. Halloumilasagne är det senaste som jag lagade och det blev så lyckat att jag bara måste dela med mig av receptet. En lasagne som är helt i min smak och som faktiskt inte alls är svårlagad.  

En perfekt maträtt att laga till familjen eller till dig själv! En stor form med lasagne räcker ju till både måltiden och matlådor dagen efter. Jag älskar det då jag inte känner för att laga fler maträtter samma dag men ändå vill ha med mig hemlagad mat till jobbet. Både Estelle och Erik älskar dessutom lasagne, och även den här blev en hit! 

Bara ett fåtal ingredienser

När jag googlade saker att laga häromdagen så hade jag med halloumi som sökord eftersom jag hade två förpackningar hemma. När jag såg ett tips på halloumilasagne så tänkte jag att det skulle vara ett recept med massor av knepiga ingredienser och att det kanske skulle vara lite för krångligt för min smak.

Men så var verkligen inte fallet! Det recept som jag har använt mig är inte alls svårt och det tar inte lång tid att förbereda. Precis så som jag vill ha det på vardagar. Jag gjorde lite egna ändringar på det receptet jag hade till hands och det är det som jag ger er här. Och det är mycket färre ingredienser än vad du säkert tänker dig. 

Om du är sugen på något lättare än halloumilasagne så kan du prova mitt recept på pumpasoppa! 

Halloumilasagne är den perfekta vardagsmaten. Bara ett fåtal ingredienser och ett recept som inte tar alltför mycket tid. Pssar utmärkt för hela familjen men går också bra att laga när du ska bjuda hem vänner.

Halloumilasagne till fyra portioner 

Receptet på den här halloumilasagnen säger att det är för fyra personer men jag skulle snarare säga att det räcker till åtminstone sex personer. 

Du behöver: 

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpuré

1 paket färska lasagneplattor (200g)

1 msk rapsolja

500g krossade tomater

1 tsk flytande honung

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk färsk hackad timjan (eller 1 tsk torkad timjan)

4 dl vatten

200 g fryst bladspenat

2 halloumi (200g vardera)

1 ½ dl rosta pumpakärnor

1 ½ dl riven prästost

Salt och peppar

Så här gör du: 

Sätt ugnen på 225°C.

Hacka sedan lök och vitlök fint som du steker tillsammans med rapsoljan på medelvärme i ca 3 min utan att de får färg. 

Tillsätt därefter tomatpurén, de krossade tomaterna, honung, buljongtärningen, timjan och vatten. Låt det koka i ca 5 min på medelvärme. 

Efter det tillsätter du den frysta spenaten och låter det koka ytterligare 5 minuter. Smaka sedan av med salt och peppar. Men tänk på att halloumin är väldigt salt så var lite sparsam med saltet här. 

Skär din halloumi i tunna skivor.

Sedan är det dags att börja varva alla ingredienser till halloumilasagnen. Börja och avsluta med tomatsåsen. 

Strö över den rivna osten och skjutsa sedan in lasagnen i mitten av ugnen. Det tar ca 20 min innan den är klar. 

En extra touch 

Ge lasagnen lite extra tuggmotstånd med lite extra pumpakärnor som garnering om du vill. Jag rostade mina pumpakärnor, det framhäver smaken lite mer och gjorde halloumilasagnen ännu godare

Den här gången serverade jag lasagnen tillsammans med en enkel grönsallad och jag tror att vi har hittat en ny vardagsfavorit! 

Jag skulle i och för sig också tycka att det passar lika bra att bjuda på den här när du har gäster över! Tror det är något som går hem hos både barn och vuxna. Hoppas det smakar!