Kajplats 9.
Mat

Kajplats 9 – den bästa restaurangen i Västerås

För ett par veckor sedan var jag och Eric i Västerås och jag har hittat mina nya favoritrestaurang! Kajplats 9 i hamnen hade så himla bra service och underbart god mat. Definitivt 5/5 och ett ställe jag gärna vill åka tillbaka till. 

Det är inte ofta jag och Erik får en stund för oss själva men för några veckor sedan tog Eriks föräldrar hand om Estelle och vi tog en dagstur till Västerås. Det var så underbart med lite egentid tillsammans.

Tullhuset och Kajplats 9 

Den här underbara restaurangen öppnade 2012 och har varit väldigt populär sedan dess, fick jag veta av våran väldigt trevliga servitris. 

Kajplats 9 ligger i hamnen i Västerås ett tegelhus där tullhuset tidigare låg. På sommaren har de en uteservering där du kan njuta av både utsikten, maten och drycken.

Nu var det inte riktigt väder för att sitta utomhus när vi var där men det gjorde inget eftersom insidan är minst lika charmig som utsidan. Dekoren är så mysig och de stora fönstrena gör att det kommer in mycket ljus och du kan se vattnet därifrån också. 

Här finns lite tips på barnvänliga restauranger om Kajplats 9 inte är vad du letar efter

Kajplats 9 erbjuder fisk och ksaldjur i massor men även kötträtter med säsongens råvaror. Ligger vackert i hamnen i Västerås och du kan sitta utomhus under den varmare delen av året. Men dekoren innomhus är också mysig och du har utsikt över vattnet där också.

Fisk och skaldjur i massor

Om du som jag är en fisk-och skaldjurfantast så bara måste du äta på Kajplats 9 om du har vägarna förbi Västerås. Du kan äta allt från klassiska svenska rätter som rimmad lax med dillstuvad potatis till stora fisk-och skaldjurstorn. Kajplats 9 serverar även kötträtter som är inspirerade av den pågående säsongen så det finns verkligen något för alla. 

Allt på menyn lät så himla gott så det var väldigt svårt att välja vad vi skulle äta. Men vi bestämde oss för rökta räkor till förrätt och jag valde rågstekt strömming med skirat smör, potatispuré och rårörda lingon till huvudrätt. Jag har lite svårt att beskriva hur gott det var med ord. 

Erik valde fisk och skaldjursgryta till huvudrätt och den var också himmelskt god. Jag skulle nog säga att det är en av de godaste grytorna jag har ätit i hela mitt liv. 

Efterrätt i en klass för sig

Jag älskart efterrätter och finns det tiramisu eller crème brûlée på menyn så är jag i himmelriket. Och självklart blev jag inte besviken på Kajplats 9. Jag valde crème brûléen och herregud så god den var. Den var nästan i samma klass som den bästa jag har smakat i den franska staden Nancy! Helt perfekt krämig och det knäckiga sockertäcket var helt perfekt gjort. Vaniljsmaken var bara helt perfekt, inte för stark utan mjuk och len som den ska vara. Jag är verkligen imponerad! 

Erik som inte är lika mycket för efterrätt som jag men beställd en god chokladtryffel till sitt kaffe. Han sa att den smakade himmelskt gott. Jag ville inte smaka på den så den var så liten och tänkte att han skulle få njuta av den själv. 

Ett sista tips är att prova deras egengjorda bubbelvatten med persikosmak! Små små bubblor och en hint av persika. Det var ett perfekt komplement till maten. 
Jag kan verkligen inte rekommendera Kajplats 9 tillräckligt mycket. Personalen var verkligen också super trevlig och kunnig om maten och gav riktigt bra rekommendationer till oss. Jag och Erik kommer utan tvekan att boka bord här nästa gång vi har vägarna förbi Västerås.