Restauranger
Mat,  Tips för mammor

Restauranger där alla åldrar är välkomna

Hur tråkigt är det inte att alltid begränsa sig till Max och McDonald’s när man ska ut och äta? Visst är det kul och gott för barnen, men varför kör man alltid på det enklaste alternativet? Läs vidare om du vill veta mer om vilka restauranger som är familjevänliga.

När du ska ut och äta på restaurang med ditt barn är det en del tankar som tar fart. Man frågar sig ifall det kommer finnas tillräckligt med utrymme för barnvagnen, om det finns matstolar och om de har barnmeny. Nedan kommer jag att ge mina bästa tips på restauranger som uppfyller alla dina behov!

Restauranger i Stockholm

Om du någon gång är på besök i Stockholm finns det en hel del goda och mysiga ställen. Långbro Värdshus i Älvsjö erbjuder lite exklusivare rätter för barn såsom: charktallrik, skagen toast, risotto och ångkokt torsk. Som på de flesta restauranger går det att välja mellan crème Bruleé, kladdkaka, glass eller dagens frukt till efterrät. Här finns det även färgpennor och ritpapper så att ditt barn kan rita och underhålla sig.

Om husmanskost inte faller i din smak finns det ett brett utbud av andra restauranger du kan besöka.

Phil’s burger är enligt mig en av de bästa hamburgerkedjorna som finns i Sverige! För barn erbjuder de en 80 g burgare med cheddarost och ketchup vilken är Estelles favorit. Om du går med din familj eller annat sällskap som följer en vegansk kost finns det en jättegod plantbaserad burgare med vegansk ost.

Restauranger där alla åldrar är välkommna. Mer än bara Max och McDonalds. Det finns många ställen där hela familjen kan njuat av god mat.

Restauranger i Göteborg

När jag är på besök med barnen i Göteborg älskar jag att äta på olika restauranger. Hard Rock Cafe på Kungsportsavenyn är en favorit. De har allt från hamburgare, pasta och sallad. Det finns dessutom en helt egen meny för barn som erbjuder Chicken Tenders, Mac & Cheese och Chicken Salad.

Ytterligare en restaurang som är värd att besöka är Star Bowling. Här finns det även möjlighet för de äldre barnen att spela Bowling! Något extra bra är att de erbjuder pannkakor till efterrätt på torsdagar samt glass på fredagar.

Pincho är ett bra val om du är sugen på tapas. Restaurangen är väldigt unik då inredning följer ett cirkustema vilket även gör det kul för barnen. Då det är en tapasrestaurang är rätterna ganska små för att man ska kunna beställa in flera olika och smaka. Att restaurangen följer detta koncept är väldigt bra för oss som har barn då portionerna inte är för stora.

Flera tips!

Utöver de tips jag nämnt ovan kan det hända att du vill besöka någon annan restaurang som du inte vet så mycket om. Det kan då vara bra att söka information innan du besöker stället. För att göra detta är Tripadvisor.com en bra hemsida. Du kan läsa recensioner om andras åsikter och upplevelser för att bedöma om det är värt att gå dit eller inte.