Resor

Broome – västra Australiens finaste pärla

Västra Australien är ett ställe som fascinerar mig, jag drömmer ofta om att åka tillbaka dit. Det finns få ställen som har berört mig så mycket. Broome är en liten stad i den norra delen av regionen som jag älskade från första stunden. 

De vackra stränderna går inte att jämföra med andra ställen och har många gånger utsetts till några av de bästa i världen. Här är det en lugn och avslappnad känsla och om du vill ha ett ställe där du kan koppla av och njuta ordentligt så är det här helt rätt för dig! 

En charmig stad med precis rätt känsla

När jag tänker tillbaka på min resa till Australien och Broome så känns det som om jag lämnade en liten del av mig där. Det är svårt att beskriva känslan, men det är något speciellt med den där staden. Jag får en skjuts tillbaka till underbara kvällar under palmerna med nyfunna vänner. Det är bara något magiskt över det hela. 

Jag hoppas verkligen i framtiden att jag har möjlighet att ta med mig Estelle dit och få visa henne den härliga delen av världen. 

Missa inte min artikel om en annan underbar stad som inte ligger alltför långt från Broome (med australiska mått mätt).

En kameltur i solnedgången 

Det må låta väldigt turistigt att hoppa upp på en kamel och rida på stranden i solnedgången, och det är det förvisso också. Men det är verkligen något du inte bör missa! Det är helt magiskt. 

Färgerna då solen går ner och hur vackert det är går inte att beskriva med ord. Det är något du bara måste uppleva. Att guppa fram på en kamel gör ju också bara saken ännu bättre. 

Broome - västra Australiens pärla. Pärlfiske och kamelridning i solnedgången. En mysig stad med en härlig känsla. Besök världen äldsta utomhusbiograf.

Sun Pictures i Broome

I Broome kan du gå på bio under stjärnorna! Det här är den äldsta utomhusbiografen i världen och det är så häftigt. Men förvänta dig inte fina och mjuka stolar som i en vanlig salong, här sitter du istället på stolar eller ligger på en puff i den tropiska trädgården. Jag kan lova att det ibland kan vara lite svårt att fokusera på filmen som utspelar sig framför dig då himlen och stjärnorna ovanför är så himla vackra. 

Jag kan verkligen inte rekommendera den här upplevelsen nog, det är supermysigt och något som lokalborna älskar att göra. 

Broome är västra australiens pärla – i alla aspekter

Broome är mest känt för sina pärlfiskare och det var det som gjorde staden känd. Pärlfisket blev populärt på den senare delen av 1800-talet och många lokalbor och aboriginer fick kämpa hårt med det. Idag är de som fiskar pärlor i Broome mycket färre men det existerar fortfarande. Det mesta odlas dock.

Om du som jag älskar smycken och att köpa fina souvenirer som kan användas så är pärlor från Broome helt rätt. Mycket roligare än de gamla vanliga t-shirtarna eller kortlekarna med bilder från ditt resmål.

Värt mödan

Broome ligger en bra bit bort från större städer men det är verkligen värt mödan att ta sig dit, om du har flygit till en större stad som t ex Perth så kan du hyra en bil och utforska. Du kommer på så sätt se så himla mycket! 

Om jag bara får rekommenderas ett ställe att besöka i Australien så är det utan tvekan Broome. Inget annat ställe är det likt!