Paris.
Barn,  Resor

Paris – det perfekta resmålet med en bebis

Paris är en annan av mina favoritstäder som jag inte kan få nog av. Underbar arkitekturen, mysiga kafeer och restauranger. Det är mysigt att bara strosa runt i timtal utan att ha en plan och bara göra det man känner för. Det är också den bästa staden att åka till med en liten bebis.

När Estelle var ungefär 9 månader gammal bestämde vi oss för att ta en weekend i den franska huvudstaden och det var faktiskt helt perfekt tid att resa. Hon var aldrig en svår bebis så jag var aldrig orolig för att hon skulle gråta eller skriva på olämpliga platser.

Montmartre är min favoritdel 

Montmartre må vara en del av Paris som är ganska turistigt generellt men det är en plats där även fransmän samlas. Det beror nog på att det finns många bra restauranger och mysiga ställen för familjer och vänner att umgås på. 

Utsikten från torget framför Sacre Coeur över hela Paris är otrolig! För mig finns det ingen bättre utsiktsplats. Jag föredrar den framför Eiffeltornet. Även fast jag har sett det vid ett flertal tillfällen så blir jag alltid lika fascinerad över hur vackert det faktiskt är. 

Paris är det perfekta stället att resa till med en bebis. Mysigt att strosa runt i Montmarter och besöka en härlig restaurang. Missa inte att prova makroner, delikata små mandelkakor.

Lätt att resa till Paris med en liten bebis

Inför vår resa till Paris så såg jag till att göra en packlista med alla saker som vi behövde. Det hjälpte mig mycket när vi väl var på plats. Det fanns inget behov att oroa mig för allt jag behövde till Estelle för allt var nerpackat!   

Paris är en helt perfekt stad att åka till som nybliven förälder. Det är så lätt att ta sig runt och om du har ditt barn i ett bärsele så finns det inget som stoppar dig. 

Fransmännen är väldigt glada i barn så de kommer att överösa din bebis med komplimanger och kärlek när du strosar runt. Det är underbart att få kontakt med lokalborna tack vare det.

Om du har haft lite problem att bli av med de extra kilona från din graviditet så kommer Paris att göra susen. Även om du äter underbart gott där så kommer du promenera bort de kalorierna plus en massa fler! Inget behova av att tänka på något gym eller liknande, så smidigt! 

Makroner är en av de bästa sakerna med Paris

Du vet ju säkert att fransmännen är kända för sina bakverk. I Paris ser du nästan lika ofta folk med en box med bakverk i handen som en baguette under armen. Även fast jag själv inte gillar att baka så mycket så älskar jag att äta bakverk.

Min absoluta favorit är makronen! Detta delikata lilla bakverk är bakat på äggvita, mandelmjöl och socker och kan smaksättas på många olika vis. De klassiska smakerna är hallon, pistage och vanilj. Jag älskar dem för att de är lätta och nästa smälter i munnen och de är små så du kan prova olika smaker. 
Du får absolut inte missa att köpa makroner när du är i Paris. Testa dem tillsammans med ditt kaffe eller köpt med dig dem hem! Det finns flera kända hus som specialiserar sig på makroner men min favorit är och har alltid varit Ladurée!