Perth värt den långa resan till andra sidan jorden
Resor

Perth – värt den långa resan till andra sidan jorden

Tänk dig en storstad full av underbara restauranger, härliga stränder och närhet till naturen! Det är precis vad Perth på Australiensiska västkusten har att erbjuda. En stad med massor av charm och full av härliga australiensare. Jag förälskade mig i staden när jag var där för några år sedan och hoppas en dag att jag får chansen att åka tillbaka. 

Som den globetrotter jag är så älskar jag att resa långt bort. Det gör inget att det tar ett dygn att ta mig till min destination. Jag njuter av resan nästan lika mycket som att komma fram.

För några år sedan uppfyllde jag en dröm som jag har haft sedan jag var barn nämligen att besöka Australien. Jag spenderade två månader och reste runt väldigt mycket. Perth blev min absoluta favorit, kika in här om du vill ha tips på något lite mer lokalt att göra! 

En perfekt mix 

Perth är känt för att vara den mest isolerad storstaden i hela världen. Den fascinerande australiensiska naturen och indiska oceanen är det som omger staden. Det är just en av anledningarna till att det här är det perfekta resmålet! 

Du kan ena dagen spendera din tid på en solstol på stranden för att nästa dag ta på dig vandringsskorna och åka iväg på en upptäcktsfärd i outbacken! Jag tycker det här är så häftigt, och ingen annanstans i Australien är det så lätt att uppleva båda delarna som här. 

Perth är även en härlig stad för den som älskar mat och god dryck, utbudet är enormt! Dessutom så finns det prisbelönta vinregioner bara en kort bilresa bort. Jag rekommenderar verkligen ett besök på en vingård, det är helt otroligt vad mycket man lär sig av det! 

Perth - värt den långa resan. Den mest isolerade storstaden i världen med mycket charm. Ett ställe som vittnar om det gamla Australien och som många australiensare älskar.

Perth vittnar om det gamla Australien

Australien är ju kända för att vara väldigt tillbakalutade, lugna och trevliga. Och inte minst i Perth! Jag tror till och med att de är snäppet trevligare där.

Många australiensare från andra städer älskar Perth just för att de påminner dem om hur allt var förr i tiden. Tempot är lite lugnare och alla lite vänligare. Jag är helt säker på att det är tack vara att de alltid har varit lite mer isolerad än alla andra.

Det du absolut inte får missa i Perth  

Eftersom Perth är en stor stad finns det ju självklart en massa olika saker att göra. Men det finns ett par saker jag vill rekommendera att du inte missar. 

Det första är Kings Park & Botanic Garden, som är en riktigt stor botanisk trädgård med massor av vackra blommor och växter. Helt underbart att strosa runt där i några timmar. 

Cottesloe Beach är mitt andra tips. Det här är den bästa (och säkraste) stranden i Perth. Det finns massor av mysiga kaféer och pubar där och hela stället osar av härlig charm!

Tänk inte för mycket på den långa resan och avståndet

Först och främst så vill jag säga att inte låta dig inte avskräckas av att det tar många många timmar att ta sig till Australien, det är värt varenda sekund av resan. Dessutom skulle jag också utan tvekan rekommendera att försöka göra det till en längre resa när du ändå är där.

Det finns så mycket att se och göra, och om du inte har möjlighet att stanna länge så är Perth helt klart det absolut bästa stället att besöka. Men som jag nämnde tidigare så kan du verkligen ha en varierad semester och få se många olika saker på kort tid. 

Var bara försiktig om du tänker bada, hajar älskar havet utanför Perth!