Sandwich
Barn,  Resor

Sandwich – brittisk charm när den är som bäst

Om du är på jag efter ett trevligt ställe att besöka i England så har jag det perfekta tipset här: Sandwich! Och jo, stället heter faktiskt så, det är inte ett skämt. Det är en av de mest pittoreska ställena jag varit till. Full av den typiska brittiska charmen som du inte riktigt får på samma sätt i en storstad som London. 

Jag älskar London, men när jag och Erik bestämde oss för att åka till England när Estelle bara var några månader gammal så var vi sugna på att uppleva en annan del av Englad. Därför bestämde oss för Kent, just för att det var så lättillgängligt och inte så lång resväg från London där vi landade. 

Att göra i Sandwich 

Regionen Kent bjuder på massor av vackra ställen och små byar där du kan uppleva riktiga traditionella pubar och underbar mat. Men jag förälskade mig i Sandwich och de små gränderna där. 

Det är en riktigt pittoresk liten stad där du kan beundra den mysiga arkitekturen. Antingen genom att promenera runt på egen hand eller på en guidad tur. Det kommer inte ta dig superlång tid eftersom det inte är så stort. Däremot så är det superintressant eftersom Sandwich har en spännande historia, precis som Broome i Australien. 

Missa inte att ta en båttur på floden Stour! Det är supermysigt och du kan på så sätt också besöka andra små ställen i närheten eftersom de har en båttaxi. 

Är du sugen på lite längre båttur kan du åka på sälsafari året om! Jag hann dessvärre inte med det på min resa men tror att det hade varit väldigt mysigt och roligt. 

Sandwich - brittisk charm när den är som bäst. En liten stad där ordet smörgås först myntades.  Mycket fin liten stad med många pubar där du kan prova brittisk mat.

Den moderna mackan 

Enligt legenden så uppfanns smörgåsen i Sandwich av greven John Montagu. Han var en man som gillade kortspel lite för mycket och spenderade otaliga timmar vid spelbordet. Han bad sin kock att förbereda något han kunde äta utan att behöva resa sig upp och det var så som den moderna smörgåsen föddes. 

Jag tycker det här är en rolig lite anekdot! Jag hade faktiskt ingen aning om varifrån det namnet kom innan jag besökte Sandwich

Att resa med ett spädbarn

Konstigt nog så var det inte så himla jobbigt som jag hade tänkt mig att det skulle vara att resa med barn. Jag tror att det har mycket att göra med att både jag och Erik har så pass mycket resvana sedan innan.

Mitt tips är att se till att göra en lista över de sakerna som du behöver till din bebis. Och en annan lista för det du behöver till dig själv. Det kommer underlätta så mycket när du ska packa och hjälper dig komma ihåg allt. 

Engelsmännen är också mycket hjälpsamma och i Sandwich fick Estelle massor med uppmärksamhet. Det gjorde att vi lärde känna den lokala befolkningen lite bättre. 

Jag älskar det, det gör resan lite extra speciell och jag har många gånger hittat vänner på mina tidigare resor på så sätt som jag fortfarande pratar med idag.