The Churchill Arms
Mat,  Resor

The Churchill Arms – en pub med tvist

London är en av mina favoritstäder och jag har varit där många gånger. Jag kommer helt ärligt inte ihåg hur många gånger det faktiskt är nu. Eftersom jag älskar mat så är ju det en av mina favoritsaker på en resa. I London har jag ett ställe som jag alltid återkommer till och det är The Churchill Arms i Kensington. Missa inte att läsa mer om varför här! 

Namnet kunde ju faktiskt inte vara mer typiskt brittiskt och jag trodde först att det var en vanlig engelsk pub. Men den här puben är allt annat än vanlig. Det finns speciellt två saker som utmärker den lite extra. 

The Churchill Arms står i blom 

Varje vår och sommar förvandlas den annars vita stenbyggnaden till ett botaniskt underverk. Hela puben smyckas av blommor i alla möjliga färger och det är så himla vackert. Alla som har vägarna förbi stannar till och beundrar den vackra utsidan av The Churchill Arms, du kan även se mysiga Sandwich när du är i England.  

Jag kan därför rekommendera ett besök under sommarmånaderna om du vill se den unika synen. Det är verkligen inte i varje kvarter som du hittar en byggnad full av blommor.  

Men om du inte har möjligheten att åka till London och gå till The Churchill Arms på sommaren så ska du inte vara ledsen för det. Det finns en annan anledning till att det är en av mina favoriter och det har ingenting att göra med utseendet. 

The Churchill Arms - en pub med en tvist. Inte en så trdiotionell engelsk pub. Här serveras thaimat och byggnaden står i full blom under sommarmånaderna.

En liten del av Thailand i London 

Traditionellt så serveras det ju shepards pie, bangers & mash och fish & chips på de engelska pubarna bland mycket annat gott. Men så är inte fallet på The Churchill Arms. De har istället den godaste thaimaten som finns att smaka! Vilken överraskning, va? Det var verkligen det sista jag förväntade mig när jag var där första gången. 

Ingenting i hela puben avslöjar detta förutom den underbara doften av god thailändsk curry. Resten ser väldigt brittiskt ut. Men det är ju det här som gör det till ett så charmigt ställe. 

Den thailändska maten är underbar, den är autentisk och du nästan kastas till en strand med vajande palmer när de bär in maten till ditt bord. Alla recept som används på The Churchill Arms är traditionella thailändska familjerecept från flera generationer tillbaka

En oas mitt i storstaden 

Konservatoriet där du blir serverad maten har en lugn och mysig känsla och för en stund glömmer du det stressiga livet utanför på Londons gator. 

Vare sig du är ute efter något gott att dricka eller en god måltid så är The Churchill Arms värt ett besök. Det är superenkelt att ta sig det. Endast ett par minuters promenad från Notting Hill Gate station. Det perfekta stället att vila dina trötta fötter efter att ha promenerat runt och upptäckt London hela dagen. 

Jag har inte på något annat ställe utanför Thailand ätit sådan god mat med de rätta smakerna. Sätt upp The Churchill Arms på din lista över ställen att prova nästa gång du är i London. Om du gillar thaimat så kommer du verkligen inte att bli besviken!