Michael Ginnerskov Jensen entreprenörskap och barn
Barn,  Tankar och funderingar

Michael Ginnerskov Jensen – entreprenörskap och barn

Att vara mammaledig med Estelle gav mig mycket tid att fundera över det jag verkligen känner för att göra. Jag har alltid varit sugen på att göra något eget och har flera idéer som jag skulle vilja utforska. Jag läste under den perioden mycket om entreprenörskap och funderade mycket på om det är möjligt att få ihop när man har barn. Någon som jag drar mycket inspiration från och som visar att det är möjligt att kombinera entreprenörskap med barn är Michael Ginnerskov Jensen

För mig handlar det om att få utlopp för både kreativitet och en möjlighet att vara min egen chef. Det är det som lockar mest

Michael Ginnerskov Jensen – entreprenör sedan barnsben

Som de flesta riktiga entreprenörer så startade även Michael Ginnerskov Jensen tidigt. Han var bara 14 år när han startade sitt första företag. Sedan dess har han inte slutat. Det har nu gått lite mer än 20 år och hans resa pågår fortfarande.

Under sina år som företagare har han såklart gått igenom både bra stunder och sämre stunder. Men det som utmärker honom, och de flesta entreprenörerna är att han aldrig har gett upp. 

Även när de tuffa stunderna har visat sig och när en ide inte har fungerat så har han tänkt vidare. Antingen genom att utveckla iden och försöka på ett annat vis eller genom att byta bana och prova något nytt. 

Det är självklart så att det inte alltid kommer att fungera med alla idéer som dyker upp men från en idé kan en anna dyka upp från ingenstans. Michael Ginnerskov Jensen har fått ideer genom sin egen erfarenhet och livsresa, precis som grundarna till Livly i Sverige

Hur kombinerar du bästa mammalivet och entreprenörskapet?

Idag är det mer vanligt att även kvinnor tar för sig och vill bli egna företagare och det finns faktiskt inget som stoppar oss. 

Det kan tyckas som en svår sak att kombinera barn och företagande men det hela handlar om balans och stöd från de runt omkring dig. Och även om att planera och strukturera dagarna i största möjliga mån. 

Något som är väldigt viktigt för oss kvinnor att komma ihåg är att vi inte kan vara perfekta i alla aspekter. Jag vet själv hur svårt det är att bara kombiner det vanliga jobbet med livet med barn utan att få skuldkänslor över att jag inte kan vara på flera ställen samtidigt. Men jag tror också att även fast det är tufft och du behöver spendera mycket tid på jobbet om du startar eget, så kan du vara lite mer flexibel och planera runt ditt barn lite mer. Så det kanske egentligen inte är en så tokig idé att blir egen företagare när du har små barn? 

Michael Ginnerskov Jensen är inte främmande för detta, han har själv fru och två barn men får det att gå ihop utan problem. Det inspirerar mig verkligen och jag har insett att det faktiskt är möjligt. 

Michael Ginnerskov Jensen är ett bevis på att det är möjligt att kombinera barnmed entreprenörskap och vara framgrångsrik. En företagare som har varit aktiv sedan 14 år och som kommer med nya spännande koncept på löpnade band.

Andra föräldrar som har lyckats

Det är inte bara Michael Ginnerskov Jensen som har lyckats att kombinera föräldralivet med entreprenörskapet utan det finns många framgångshistorier. 

Ett exempel är medgrundare till Natural Cycles, Elin Berglund Scherwitzl, som precis var i startgroparna med företaget när hon fick sitt barn. Tillsammans med sin man och partner lyckades de dela upp jobbet och tiden med deras barn mellan dem. Efter ett par månader tog de också hjälp från en barnvakt några dagar i veckan för att kunna fokusera på jobbet. 

Ett tips som är återkommande från många entreprenörer med barn är att man får hitta egna speciallösningar. Det är oftast inte möjligt att försöka hålla sig till strikta rutiner utan man behöver vara flexibel.

Grundaren till Cube, Olof Lindblom nämner att det är extremt viktigt att ha en partner man kan lita på. Att rollerna kanske behöver vara ombytta ibland är något du får räkna med. Det är kanske mannen som får vara hemma för att kvinnan ska kunna fokusera på sitt företag under en period. 

Självklart är det ju individuellt och man får anpassa sitt liv efter den situationen man är i. Men det viktigaste är att komma ihåg att det är möjligt och att inte ge upp när det känns tufft. 

Michael Ginnerskov Jensen har självklart inte alltid varit pappa under sin karriär som entreprenör men eftersom han nyligen har utvecklat en ny idé så är det ju ett bevis på att det faktiskt går utmärkt att kombinera båda delarna.  

Michael Ginnerskov Jensens vinnande koncept

Under sin tid som entreprenör har Michael Ginnerskov Jensen haft tid att testa sig fram i olika branscher. Den senaste av dem är mode och skönhet. Den senaste idén som den erfarna entreprenören har är något riktigt bra. Här får miljön en extra boost och jag älskar det.

Hela hans idé är väldigt enkel och väl genomtänkt. Det hela går ut på att göra en god gärning för miljön. Det sker genom hans donationsprogram och för att försöka minska fast fashion tänket och ändra sättet vi konsumerar på. 

Du som konsument kommer genom hans donationsprogram att få möjlighet att donera dina använda klädesplagg till en välgörenhetsorganisation som du brinner för. På så sätt ger du plagget ett nytt liv och gör en annan människa glad på samma gång. Och det är ju verkligen toppen! Men inte nog med det så kommer du också få pengarna tillbaka för plagget och kan på så sätt investera i nya kläder när det är dags. 

Jag tror verkligen på det här med “ett ut – ett in”. Alltså att när du gör dig av med ett plagg kan du köpa ett nytt. På så sätt överkonsumerar du inte och självklart är det mycket bättre att skänka bort det du inte längre använder än att bara slänga det. 

Anledningen till att jag tycker att det här är extra bra är för att jag tänker på framtida generationer. Och inte minst Estelle. Genom att göra gott redan nu kommer vi kanske kunna hjälpas åt att förändra modeindustrin till det bättre. Och det kommer våra barn och barnbarn att vara tacksamma för. Michael Ginnerskov Jensen anstränger sig alltså för att göra det lite bättre för alla, det är riktigt fint. 

Tips från Michael Ginnerskov Jensen för att lyckas

I och med att han har varit entreprenör under praktiskt taget hela sitt liv så har han ju hunnit skapa sig en bra grund för det som fungerar. Inte bara när du försöker att skapa ett företag med barn hemma utan generellt. 

Det första tipset som Michael Ginnerskov Jensen själv ger för att lyckas är att våga ta steget och inte vara rädd för att misslyckas. Det är där de flesta faller från början eller det som stoppar oss från att faktiskt ge våra drömmar och projekt ett försök. 

Ett annat råd är att alltid vara öppen för feedback och råd från andra. Människorna runt omkring dig har ofta många åsikter och bra saker att komma med. För att förbättras och för att kunna växa så behöver vi alla lyssna och lära. För även om vi har en superidé och tror oss veta det bästa sättet att förverkliga den så kanske någon annan sitter på ett ännu bättre sätt! 

Fler tips på hur du lyckas som egen företagare och fortsätter att vara framgångsrik kan du få här. Det är verkligen superintressant och värt att läsa. Jag fick mig en ordentlig tankeställare efter att jag hade läst Michael Ginnerskov Jensens tips och råd. 

Några avslutande meningar

Det är väl kanske inte så konstigt att jag har Michael Ginnerskov Jensen som en förebild och någon att se upp till när jag själv tar klivet in i entreprenörskapet. Det är ett stort steg och jag har varit lite fundersam över hur det kommer att fungera tillsammans med barn. Men enligt allt jag har läst så är det fullt möjligt. 

Självklart kommer det vara tufft ibland. Jag är övertygad om att jag kommer att få uppoffra mycket men jag är också säker på att det kommer att vara värt det i längden.

Ibland känner jag att jag borde ha tagit tag i det här tidigare, kanske innna det fanns barn med i bilden men samtidigt så är det nu jag har landat lite mer i mina idéer och det jag vill göra. Jag känenr mig även mer redo nu än tidigare.

Jag vill självklart ge något till Estelle när hon blir större. Om jag lyckas bli lika framgångsrik som Michael Ginnerskov Jensen så har jag kanske chansen att erbjuda henne att ta över mitt företag om hon vill. Det hade ju verkligen varit ett drömscenario.