Frida skybäck.
Tips för mammor

Frida Skybäck passar perfekt under den mörka delen av året

Hösten är för mig verkligen den mysigaste tiden på året. Jag brukar försöka ta mig tid att läsa eftersom jag älskar att göra det. Det är inte så ofta som jag hinner läsa igenom en bok. Men för inte så länge sedan hittade jag en så mysig boka som jag inte kunde lägga ifrån mig. En av mina favoritförfattare är Frida Skybäck och jag läste nyligen hennes roman Bokhandeln på Riverside Drive. 

Det är inte en helt ny bok utan den kom ut 2018 men om du är som jag och läser ibland när du hinner så kanske du heller inte har hunnit läsa den än.

Feelgood när den är som bäst

Frida Skybäck har tidigare skrivit mycket historiska romaner, jag tror jag har läst de flesta av dem. Men på senaste har hon provat sig på en ny genre – feelgood. Och tack och lov! Hon gör det alldeles briljant. 

Jag älskar verkligen feelgood böcker, det är så svårt att inte svepas med och känna igen sig i så många av sakerna som normalt vis händer med huvudkaraktärerna.  

Frida Skybäcks feelgoodromaner har allt som man förväntar sig – kärlekt, livsöden, spännande tvister och en allmänt mysig känsla. Hon är mycket duktig på att skriva på ett sätt som fångar dig som läsare på en gång och håller dig underhållen hela vägen. Jag blir alltid lite ledsen när en av hennes böcker tar slut för jag skulle vilja fortsätta läsa mer om karaktärerna.

Om du är en upptagen mamma precis som jag så passar Frida Skybäck perfekt, eller så kan du också spendera tid på lite onlines hopping!

Frida Skybäck är känd för sina historiska romaner men har på sista tiden också skrivit feelgoodromaner. Bokhandeln på Riverside Drive är en bladvändare med alla ingrdienser för en feelgoodroman. Den utspelare sig i London och innehåller relationer, kärlek, hur man hittar sig själv och vågar ta steget.

Frida Skybäck och Bokhandeln på Riverside Drive 

Som sagt så läste jag nyligen Bokhandeln på Riverside Drive som utspelar sig i London. Och det gör bara saken ännu bättre. Jag som själv har varit /bott i London kan verkligen känna igen mig i så mycket. Speciellt när Frida Skybäck beskriver vädret – det är verkligen spot on. 

Här får en svensk kvinna, Charlotte, ta över sin mosters bokhandel när hon har gått bort. Hon lär känna de som jobbar där och den inneboende killen. Såklart uppstår det komplikationer under tiden hon är där och hon ställs inför många val som förändrar hennes liv för alltid.

Hon har lyckats så himla bra med karaktärerna i den här boken. Det känns som om de är verkliga och som om du lär känna dem när du läser. En bladvändare med en så härlig historia som verkligen berör och som fick mig att tänka till. Boken handlar om relationer, att finna sig själv och att våga ta steget. Jag tror att det tilltalar många och just därför har Frida Skybäck fått så mycket positiva ord för den här boken.

Näst på min lista

Jag har sett att Frida Skybäck har skrivit en ny roman, Bokcirkeln vid världens ände, som jag såklart är så sugen på att läsa. Den verkar minst lika bra som hennes tidigare! Jag har faktiskt beställt hem den. Så nu ska jag bara försöka att få vardagen att gå ihop så jag har en stund över att dyka in i en ny värld. Jag är så spänd på att få se om jag tycker att den är lika bra. Men jag tvivlar faktiskt inte alls på det.